• Facebook - svarta cirkeln
  • Black Trip Ikon
  • Black Instagram Icon

Vallösavägen 110

271 94 Ystad

© 2019 by Karlsborg rum & Frukost

 

cookies & integritetspolicy

Vad är en cookie?
En cookie är en fil som gör det möjligt att identifiera dig som besökare på en webbplats. Cookien sparas i det kommunikationsmedel (exempelvis smartphone, läsplatta eller dator) som du använder dig av för att webbplatsen skall kunna känna igen dig nästa gång du besöker denna. Så kallade sessioncookies, raderas om du varit inaktiv en viss tid. Varje gång du besöker en webbplats där du en gång fått en cookie, skickar din webbläsare med den automatiskt. Cookien gör att din dator blir igenkänd. På så sätt sparar du tid när du surfar.

Ditt samtycke till att ta emot cookies
Genom att besöka denna sida samtycker du till att ta emot cookies från vår webbplats. Men även genom att det kommunikationsmedel som du använder dig av är inställt på sådant sätt att cookies tillåts samtycker du till att ta emot cookies från vår webbplats.

Att välja bort cookies
Du har möjlighet att välja bort att ta emot cookies från vår webbplats och du har även möjlighet att återkalla ett samtycke om att ta emot cookies. Detta gör du genom att ändra inställningarna i ditt kommunikationsmedel så att detta inte längre tillåter cookies. Hur du gör detta beror på vilket kommunikationsmedel som du använder dig av. Om du använder dig av en,

• smartphone ändrar du normalt inställningarna för telefonens webbläsare,
• läsplatta ändrar du normalt inställningarna i operativsystemet
• I din dator kan du ändra inställningarna i din webbläsare.

 

Information som vi samlar in om dig

När du kontaktar oss eller besöker vår webbplats, kan vi automatiskt komma att samla in information om dig.

När du besöker vår webbplats kan vi komma att samla in följande personuppgifter:

• Information om hur du interagerar med oss tex, hur du använder våra tjänster, inklusive svarstid för sidor, nedladdningsfel,
hur du nådde och lämnade tjänsten.

• Information om din dator eller mobila enhet, såsom IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning.

Om GDPR
Från den 25 maj 2018 gäller den nya Dataskyddsförordning (GDPR).
GDPR ersätter den befintliga Personuppgiftslagen (PUL) och gäller för alla EU-länder.

 

Beskrivning av GDPR
GDPR har tagits fram för att skydda dig som kund och dina rättigheter avseende hantering och spridning av dina personuppgifter. Tanken är att du som vår gäst skall känna dig trygg med att dina registrerade uppgifter inte används på ett otillbörligt sätt.

 

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är data som på något sätt identifiera dig som person. Dvs namn, adress, telefon, mail etc. Icke-personlig information om bokningar, försäljning och aktiviteter inkluderas inte då detta räknas som affärshemligheter och i många fall omfattas av bokföringsregler och redovisningsplikt.

 

Vem är personuppgiftsansvarig? 
Karlsborg Rum och frukost har övergripande personuppgiftsansvar, ansvarar och bestämmer ändamålen för hantering, inhämtning och användning av de personuppgifter som du lämnar till oss.

 

Hur lagrar vi dina personuppgifter?
Om du inte vill finnas i vårt register med t.ex. din mailadress, postadress eller telefonnummer så säg bara till så raderar vi dina uppgifter efter ditt besök. Har du bokat din vistelse online via tredje part så raderas alla dina uppgifter automatiskt 120 dagar efter din avresa. Vi lagrar inga kontokortsuppgifter och samlar inte in så känsliga uppgifter (etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse m.m.).

 

Vad sker vid en personuppgiftsincident?
Om ett dataintrång inträffar eller om en oavsiktlig förlust av personuppgifter inträffar kommer vi att dokumentera detta och anmäla detta till Datainspektionen inom 72 timmar.

 

Vill du veta vilka uppgifter vi har om dig?
Om du har bokat en vistelse hos oss har du rätt att få se de uppgifter som finns sparade om dig. Vissa saker noterar vi för att kunna ge dig en optimal hotell- och restaurangupplevelse, t.ex. eventuella allergier, om du är vegetarian eller om du har hund med dig eller om hur många gånger du varit hos oss. Vill du veta vilken

information vi har om dig, skicka oss då ett mail på info@karlsborg.org